Haaland verbaasd door 'vraagprijs' Dortmund: 'Heel veel geld voor één persoon'

Haaland verbaasd door 'vraagprijs' Dortmund: 'Heel veel geld voor één persoon'

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 14:56di 27-07-2021 om 14:56

Erling Haaland gaat niet uit van een megatransfer deze zomer. Chelsea hoopt de Noorse sensatie voor een slordige 175 miljoen over te nemen van Borussia Dortmund, maar heel kansrijk lijkt de Champions League-winnaar niet.

Haaland verwacht dat hij nog minimaal een seizoen in Duitsland speelt. "Op de eerste plaats door mijn contract: ik lig nog drie jaar vast", zegt hij tegen BILD. Chelsea - en ook Manchester City - lijken deze zomer achter het net te vissen. "Ik heb het hier goed naar mijn zin."

De zakelijke belangen van Haaland worden behartigd door Mino Raiola. Hij blijkt bezig met heel andere dingen. "Tot gisteren heb ik een maand niet met mijn zaakwaarnemer gesproken", zegt Haaland. "Ik hoop dat het allemaal maar geruchten zijn. 175 miljoen euro zou wel heel veel geld zijn voor één persoon."

Met een transferbedrag van 175 miljoen euro zou de goalgetter van Dortmund de op één na duurste voetballer ter wereld worden. Die titel draagt Neymar nog steeds, nadat hij in 2017 voor 222 miljoen euro de overstap maakte van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain.

Malen
Haaland staat dinsdag voor het eerst op het trainingsveld met Donyell Malen. PSV ontvangt tegen de 30 miljoen euro van Dortmund, een bedrag dat door bonussen met vier miljoen euro kan oplopen. De makelaarsfee voor Raiola moet nog wel van het bedrag af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Haaland 175 miljoen euro waard?

Ja
37%
Nee
63%
(1920 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws