Feyenoord in vijf conclusies: werk aan de winkel voor Arnesen na wanvertoning

Feyenoord in vijf conclusies: werk aan de winkel voor Arnesen na wanvertoning

Gepubliceerd: donderdag 29 juli 2021 om 22:35do 29-07-2021 om 22:35

Makkelijk ging het niet, maar Feyenoord staat in de derde voorronde van de Conference League. FC Drita werd in extremis met 3-2 geklopt en dus gingen de handen na afloop de lucht in. In de conclusies van VoetbalPrimeur wordt besproken of dat nou wel terecht was.

Feyenoord moet zich ondanks de zege diep schamen
Na 180 minuten aanmodderen viel er op het scorebord te lezen dat Feyenoord doorging naar de derde voorronde van de Conference League omdat het met 3-2 van FC Drita had gewonnen. Het doel mag dan wel bereikt zijn, maar de Rotterdammers mogen zich schamen dat het zo ver is gekomen. De gasten uit Kosovo mochten op basis van de kansenverhouding nog klagen over de uitslag en dat betekent dat de spelers van Feyenoord niet mee moeten in de euforie, maar zichzelf in de spiegel aan moeten kijken.

Het Legioen viert ook na een wanvertoning feest
Je kan het schaamteloos noemen en je kan het clubliefde noemen. De supporters van Feyenoord vierden de late treffer van Guus Til alsof hij de landstitel opleverde en bleven tot lang na het laatste fluitsignaal zingen. De reactie van Arne Slot na het laatste fluitsignaal was iets realistischer: hoofdschuddend over het matige spel en de moeizame overwinning. Voor beide reacties valt iets te zeggen. De Stadionclub is in ieder geval door en voorkomt dat het zichzelf en het Nederlandse voetbal voor schut zet.

Jahanbakhsh maakt het nog niet waar
De meeste mensen die Feyenoord een warm hart toedragen willen de naam van Steven Berghuis zo snel mogelijk vergeten. Goede prestaties van Alireza Jahanbakhsh zouden daaraan bij kunnen dragen, maar die liet de Iraniër tegen Drita allerminst zien. Geen enkele actie lukte en het 'fingerspitzengefuhl' met zijn ploeggenoten ontbrak nog. De aanvaller moet wel de tijd krijgen, want het seizoen is pas net begonnen en er komen nog genoeg wedstrijden aan om in uit te blinken. Geen paniek.

Arnesen moet snel een nieuwe spits halen
Paniek kan er wel ontstaan als Feyenoord er niet in slaagt om een nieuwe spits te halen. Donderdagavond kreeg Bryan Linssen de kans als puntspeler, waar dat vorige week nog Naoufal Bannis was, en Róbert Bozeník mocht een half uur als invaller meedoen. Geen van die drie kon in de speeltijd die hen tegen Drita gegeven werd, laten zien dat zij de Rotterdamse aanval dit seizoen kunnen leiden. Dat betekent dat technisch directeur Frank Arnesen echt de transfermarkt op moet.

Luzern is de volgende!
FC Drita is verslagen en dat betekent dat het vizier in De Kuip op FC Luzern kan. De Zwitserse subtopper, waar met Jordy Wehrmann een oude bekende speelt, is op papier een sterkere tegenstander dan de Kosovaren en dus moet er uit een ander vaatje getapt worden dan in voorronde twee. Volgende week donderdag speelt de club uit de havenstad de uitwedstrijd in het Alpenland en een week later komen de mannen uit Zwitserland op bezoek in De Kuip. Als dat tweeluik ook wordt gewonnen, hoeft het nog maar één ronde te overleven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws