Slot wil Fer niet afvallen: 'Vier weken geleden hoorde hij het voor het eerst'

29 juli om 23:09

Arne Slot neemt Leroy Fer niets kwalijk. De ervaren middenvelder van Feyenoord ging in de nipt gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Drita (3-2) een aantal keer lelijk in de fout, maar de trainer wil de schuld zelf op zich nemen.

Fer is volgens Slot onwennig en dat ligt aan de beslissing van de oefenmeester. "Ik wil hem daarin in bescherming nemen", zegt Slot na afloop tegen ESPN. "Deze trainer kiest ervoor om hem rechts centraal te zetten omdat hij geen andere speler tot zijn beschikking heeft op die positie."

De natuurlijke positie van de Feyenoord-captain ligt op het middenveld. "Maar vier weken geleden heeft hij voor het eerst gehoord dat hij centraal achterin moet spelen, terwijl hij dat zijn hele leven nog niet heeft gedaan", legt Slot uit. "Dan maak je ook wel eens wat fouten. Vorige week vond ik hem uitstekend en vandaag was hij wat ongelukkiger."

De trainer wil zijn verdediging sowieso niet afvallen. "Vorige week zei ik al dat het best oké was dat ze geen kansen weggaven, maar 'ze konden er toch  niks van'. Vandaag weten ze heel wat kansen bij elkaar te spelen. Of zij beter zijn dan we denken of wij heel matig verdedigen, daar moeten we achter gaan komen."