Go Ahead heeft beet: spits met Champions League-ervaring naar Deventer

30 juli om 11:10
Laatste update: 30 juli om 11:13

Marc Cardona is de nieuwe spits van Go Ahead Eagles, zo maakt de eredivisionist uit Deventer vrijdag wereldkundig. De oud-speler van FC Barcelona wordt voor één seizoen gehuurd.

Cardona komt op huurbasis over van Osasuna, waar hij geen uitzicht had op speelminuten. Vorig seizoen speelde de 26-jarige spits uit Spanje op huurbasis voor La Liga-promovendus RCD Mallorca en was hij in dertien competitiewedstrijden goed voor twee goals.

Cardona stond ook onder contract bij Eibar én FC Barcelona. In 2016 maakte hij Champions League-minuten namens de Catalaanse grootmacht, terwijl hij in dienst van Eibar scoorde tegen Real Madrid. Bij Go Ahead gaat hij met veteraan Jacob Mulenga en de Zweedse nieuwkomer Isac Lidberg strijden om de spitspositie. Cardona kan ook uit de voeten als vleugelaanvaller of aanvallende middenvelder.

"Voor mijn ervaring is het goed om een keer in een andere voetbalcultuur te spelen", reageert Cardona op de website van zijn nieuwe club. "Met Osasuna heb ik eerder in Nederland tegen NEC en De Graafschap gespeeld tijdens de voorbereiding op een nieuw seizoen. Wat ik verder weet van Nederland? Dat het een land zonder bergen is, haha."

"Het spreekt mij erg aan dat Go Ahead Eagles een familiaire club is. Mooi stadion ook, echt Engels. In tegenstelling tot de Spaanse fans zullen veel Nederlandse supporters mij nog niet kennen. Daardoor kan ik vrijuit voetballen en wil ik dit seizoen gaan verrassen. Door Go Ahead Eagles te helpen om in de Eredivisie te blijven, wil ik ook in Nederland mijn naam vestigen."

Go Ahead heeft nu tien nieuwe spelers aangetrokken. De club is alleen nog op zoek naar een ervaren doelman, die de naar Ajax vertrokken Jay Gorter op moet gaan volgen.