Breaking news

Ajax geeft voetbalshow en haalt bijna de dubbele cijfers tegen Cambuur

'Ajax en Lyon naderen overeenstemming over transfersom voor Onana'

'Ajax en Lyon naderen overeenstemming over transfersom voor Onana'

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021 om 16:03vr 30-07-2021 om 16:03

André Onana is persoonlijk akkoord met Olympique Lyon en ook Ajax en de Franse club naderen overeenstemming. Met dat nieuws pakt L'Équipe vrijdagmiddag uit. De keeper uit Kameroen zal de Johan Cruijff Arena waarschijnlijk gaan verlaten.

Dat Lyon en Onana tot een akkoord zouden komen lag al wel in de lijn der verwachtingen. Het Franse voetbalblad weet nu dat de Kameroener akkoord is gegaan met een voorstel van OL en dat het nu alleen nog wachten is op overeenstemming tussen Ajax en de Fransen. Die twee partijen naderen elkaar naar verluidt ook.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars zat lang hoog in de boom met een vraagprijs van tien miljoen euro, waar Lyon maar vijf miljoen euro wilde neerleggen. Het lijkt waarschijnlijk dat beide partijen water bij de wijn aan het doen zijn, omdat Ajax de tot november geschorste doelman nu nog kan verkopen en daar gebruik van wil maken.

Peter Bosz, trainer van de Fransen, heeft daarnaast te kennen gegeven dat hij definitief zaken wil doen en Onana naar het Groupama Stadium wil halen. Als meevoetballende keeper past de Kat uit Kameroen perfect in het systeem dat de Nederlander wil spelen. Anthony Lopes, de Portugese keeper die nu al onder contract staan bij Lyon, lijkt naar de bank te gaan verhuizen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws