Ten Hag en Ajax willen de transfermarkt op: 'Bergwijn past in dat profiel'

30 juli om 16:14

Ajax is nog steeds op zoek naar een aanvaller en trainer Erik ten Hag geeft toe dat Steven Bergwijn in het door hem opgestelde profiel zou passen. Of de linksbuiten van Tottenham Hotspur haalbaar is, laat de Tukker in het midden.

Ten Hag denkt dat de komst van een extra aanvaller vooral voor de wedstrijden in de Champions League cruciaal kan blijken te zijn. "We zijn op zoek naar een speler met snelheid, die het vermogen heeft om als spits en vanaf de linkerflank te spelen", zegt hij tegen Voetbal International. "Hij moet natuurlijk ook in de bal kunnen spelen, maar ook vooral van de bal weg uit de voeten kunnen. Een aanvaller die met diepgang de ruimtes kan benutten, vooral in de Champions League is dat denk ik voor ons van belang."

Als Ajax er in slaagt om een dergelijke speler te halen, is de selectie volgens de oefenmeester rond. "Als we een dergelijke speler kunnen toevoegen, wordt onze selectie vele malen sterker. Dan heb je gewoon meer kansen op succes. We hebben de krachtige wens om de volgende stap te zetten, te overwinteren in de Champions League. Dan moet zo’n speler er eigenlijk wel bij. Maar op dit moment is de komst van een dergelijke speler niet dichtbij."

Zoals te doen gebruikelijk wil Ten Hag niet reageren op namen. Als de naam van Steven Bergwijn ten sprake komt, laat hij echter toch iets los. De aanvaller van Tottenham Hotspur zou naar verluidt hoog op het wensenlijstje van directeur voetbalzaken Marc Overmars staan, maar de Tukker kan niet zeggen of een transfer binnen de lijn der verwachtingen ligt. "Maar het is een abc’tje dat als ik het profiel hier uiteenzet, dat Bergwijn daarin past. Maar of het ook mogelijk is, daar ga ik niet op in."