Martens in tranen na Olympische uitschakeling: 'Neem het mezelf erg kwalijk'

30 juli om 17:45

Lieke Martens moest na afloop van de wedstrijd tegen de Verenigde Staten vechten tegen de tranen voor de camera van de NOS. De buitenspeler van FC Barcelona neemt het zichzelf kwalijk dat de Oranje Leeuwinnen uitgeschakeld zijn op de Olympische Spelen.

"Dit komt heel erg hard aan", begint Martens tegenover de NOS. "Ik denk dat we wel heel erg trots kunnen zijn op elkaar. We hebben het Amerika erg lastig gemaakt. Ik neem het mezelf ook erg kwalijk dat ik die penalty niet raak schiet", zegt Martens, waarna zichtbaar tegen de tranen vecht. "Dan kun je de wedstrijd rustig uitspelen. Het mag helaas niet zo zijn."

"Ik probeerde rustig te blijven", vertelt Martens over haar gemiste strafschop in de tachtigste minuut. "Ik heb er op getraind. Toen ging hij er wel in, maar vandaag niet. Het is gewoon klote, het doet pijn", vertelt Martens, waarna de tranen opnieuw omhoog komen. "We verdienden meer en we waren beter, maar zij hebben geluk. Ze schieten de penalty's ook gewoon goed binnen. Wij niet."

De Oranje Leeuwinnen verloren uiteindelijk na strafschoppen van de Verenigde Staten. Na verlenging stond de 2-2 stand op het scorebord.