Van Bommel blijft na oefennederlagen koel bij Wolfsburg: 'Zijn op goede weg'

30 juli om 19:50

VfL Wolfsburg-trainer Mark van Bommel maakt zich geen zorgen over de mindere resultaten van zijn ploeg in de voorbereiding. De Nederlandse oefenmeester benadrukt dat zijn selectie lange tijd niet compleet was.

Wolfsburg heeft inmiddels vier oefennederlagen op rij geleden. In gesprek met de clubkanalen reageert Van Bommel kalmpjes op de matige oefencampagne van die Wölfe. "We willen natuurlijk zo snel mogelijk op niveau komen en we zijn op de goede weg. We moeten nu niet onrustig worden", stelt de 44-jarige coach. "Je moet ook niet vergeten dat we het team pas een week helemaal bij elkaar hebben, op Maximilian Arnold na. Hij was nog op de Olympische Spelen."

"Met de huidige progressie die geboekt wordt zijn we erg tevreden, vooral omdat we met uitzondering van Aster Vranckx geen blessures meer hebben", gaat Van Bommel verder. "Het plezier op de training is ook altijd aanwezig, ongeacht de intensiteit. Dat is voor ons ook belangrijk om onze ideeën over te brengen. We hebben daarnaast goede persoonlijkheden in het team. De jongens zijn allemaal goed, willen leren, zich ontwikkelen en hard trainen."

Zaterdag speelt Wolfsburg haar laatste duel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Atlético Madrid is dan de tegenstander. Een week later nemen Van Bommel en co. het in de DFB Pokal op tegen SC Preußen Münster, dat actief is op het vierde niveau in Duitsland.