'Gevoelige en humoristische' Van Bommel: 'Alleen agressief op het veld'

'Gevoelige en humoristische' Van Bommel: 'Alleen agressief op het veld'

Gepubliceerd: maandag 26 juli 2021 om 07:55ma 26-07-2021 om 07:55

Mark van Bommel stond als speler van Bayern München bekend als een 'agressieve leider', maar met dat imago heeft hij bij zijn terugkeer in Duitsland razendsnel afgerekend. De trainer van VfL Wolfsburg komt volgens Kicker 'warm, gevoelig en humoristisch' over.

Van Bommel speelde tussen 2006 en 2011 voor Bayern. Hij werd in 2008 door BILD zelfs uitgeroepen tot Der grösste Stinkstiefel (meest gehate speler), maar dat is verleden tijd. "Ik weet dat er een ander beeld van mij is. Het beeld van mij als voetballer", zegt de oud-international tegen het weekblad. "Hoe ik als persoon ben, viel misschien niet zo op toen ik op het veld stond."

Volgens Kicker komt Van Bommel nu anders over. "Ik knuffel de jongens ook. Ik vind het leuk om plezier met ze te hebben. Dat ben ik. Ik was alleen agressief op het veld", zegt de voormalig PSV'er, die bij Bayern regelmatig betrokken was bij een opstootje. Wat als zijn spelers die grenzen overschrijden? "Als een speler zijn team daarmee schaadt, zal ik zeer waarschijnlijk wel streng zijn. Maar soms gebeurt zoiets, voetbal is een spel met emoties. Misschien heb ik wat meer begrip."

Voor Van Bommel is er nog genoeg werk aan de winkel. Wolfsburg verloor zijn laatste vier oefenduels met Hansa Rostock, Holstein Kiel, Olympique Lyon en AS Monaco.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Van Bommel slagen bij Wolfsburg?

Ja
73%
Nee
27%
(1086 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws