Ten Hag looft 'superprof' bij Ajax: 'Zou hem direct ophalen bij heel veel clubs'

Ten Hag looft 'superprof' bij Ajax: 'Zou hem direct ophalen bij heel veel clubs'

Gepubliceerd: vrijdag 30 juli 2021 om 20:30vr 30-07-2021 om 20:30

Erik ten Hag heeft zich erg lovend uitgelaten over Lisandro Magallán. De Ajax-trainer noemt de Argentijnse verdediger een 'superprof'. Ook vindt Ten Hag dat Magallán goed voor de dag komt in de oefencampagne van Ajax.

Ruim 2,5 jaar geleden kwam Magallán voor negen miljoen euro naar Ajax. Die transfersom heeft de 27-jarige verdediger tot dusver echter niet waar weten te maken. In een uitgebreid interview met Voetbal International vertelt Ten Hag over het perspectief van Magallán bij Ajax. "Wat dat betreft is het lastig om daaraan voorbij te gaan als je ziet hoe Jurriën Timber, Perr Schuurs en Lisandro Martinez zich daar ontwikkelen", stelt de Ajax-coach. "We hebben ook nog Daley Blind en Devyne Rensch, die van origine centrale verdediger is."

"Het is niet gemakkelijk voor Lisandro, maar hij werkt fantastisch en hij speelt ook gewoon echt goed", gaat Ten Hag verder. "Hij had een moeilijke eerste week in de voorbereiding. Toen heb ik met hem gezeten. Hij dacht ook: waarom ben ik hier? Maar voor hem is het ook belangrijk om in topconditie te komen. Je weet niet wat er gaat gebeuren. Dat weet je nooit in zo'n voorbereiding. Die loopt tot 1 september. Laten we niet hopen dat er wat gebeurt, maar dan kan zijn perspectief ook veranderen."

"Sinds ons gesprek pakt hij het op en geeft hij vol gas", ziet een lovende Ten Hag. "Hij doet het hartstikke goed, is een superprof en fantastische jongen. Ik denk dat hij zich goed in de kijker speelt zo. Het gaat er uiteindelijk om dat ze wel perspectief hebben. Als je hem ziet in wedstrijden en trainingen, speelt hij hartstikke goed. Ik zou hem direct ophalen bij heel veel clubs als ik hem zo zie trainen en spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws