Feyenoord-fans hoeven niet te vrezen voor nieuwe coup Ajax: 'Genoeg smaken'

Feyenoord-fans hoeven niet te vrezen voor nieuwe coup Ajax: 'Genoeg smaken'

Gepubliceerd: zaterdag 31 juli 2021 om 07:50za 31-07-2021 om 07:50

De onderhandelingen tussen Feyenoord en Lutsharel Geertruida zijn vastgelopen op de 'bizar hoge eisen' van de verdediger. De Rotterdamse fans hoeven echter niet bang te zijn dat Ajax ook voor hem aanklopt in De Kuip.

"Ik heb begrepen dat mensen rondom Geertruida, dat is onder meer de broer van Leroy Fer, zeer hoge eisen hebben gesteld. Echt extreem hoog", zegt clubwatcher Marcel van der Kraan in de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Feyenoord zou de hele boel op zijn kop gooien als ze daaraan zouden voldoen. Dat maakt het moeilijk: als club wil je eigen talenten behouden, maar er moet wel een grens zijn. Die grens is al een paar keer opgezocht en daar kunnen ze niet overheen."

Hoewel Geertruida in de toekomst een fraaie transfersom had kunnen opleveren, was het voor de Rotterdammers onmogelijk om aan de wensen van de 21-jarige verdediger te voldoen. "De eisen schijnen echt zo bizar hoog te zijn, dat het echt krankzinnig zou zijn als je daar aan zou voldoen", benadrukt Van der Kraan. "Ze weten zelf ook dat het een talent is en Feyenoord heeft veel moeite gedaan. Ze zijn voor hun doen tot een bizar hoog bedrag gegaan. Wat moet je dan nog meer doen? Ik geloof wel dat het verstandig is om daar niet aan toe te geven."

Ajax
De Rotterdammers moeten Geertruida deze zomer verkopen als ze nog aan hem willen verdienen. De fans hoeven niet bang te zijn dat hij in het kielzog van Steven Berghuis de overstap maakt naar aartsrivaal Ajax, dat Sean Klaiber minstens een halfjaar kwijt is met een blessure. "Dat is geen optie voor Ajax", weet Mike Verweij. "Ze hebben op die positie nog altijd Noussair Mazraoui, al gaan die onderhandelingen eigenlijk net zo moeizaam als bij Geertruida. Maar ze hebben ook Devyne Rensch en Jurriën Timber. Daar heeft Ajax genoeg smaken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws