Breaking news

LIVE: Go Ahead tien minuten na rust verrassend op gelijke hoogte tegen PSV

Hendriks duidelijk: ‘Zolang Senesi bij Feyenoord speelt, hoeft zo'n gesprek niet’

Hendriks duidelijk: ‘Zolang Senesi bij Feyenoord speelt, hoeft zo'n gesprek niet’

Gepubliceerd: maandag 2 augustus 2021 om 11:15ma 02-08-2021 om 11:15

Laatste update: maandag 2 augustus 2021 om 11:34ma 02-08-2021 om 11:34

Ramon Hendriks behoort na een verhuurperiode bij NAC Breda weer tot de A-selectie van Feyenoord. De twintigjarige verdediger heeft veel geleerd in de afgelopen maanden in Breda, vertelt hij aan VoetbalPrimeur. Komend seizoen wil Hendriks zich laten gelden bij Feyenoord.

Aan het begin van de voorbereiding constateerde Bryan Linssen dat Hendriks bij NAC 'een echte vent' is geworden. De jeugdinternational kan zich wel vinden in die uitspraak. "Het is leuk om te horen dat Bryan zoiets zegt", vertelt Hendriks. "Ik denk dat ik het ermee eens ben. Ik ben fysiek sterker geworden en heb stappen gemaakt in het echte verdedigen."

Een nieuwe verhuurperiode is momenteel nog niet aan de orde voor Hendriks. "Ik ben daar nu niet mee bezig", stelt hij. "Ik ben met mijn hoofd bij Feyenoord en de A-selectie. Daar wil ik mezelf laten zien en vechten voor een plek."

Wachten op kans bij Feyenoord
In de wedstrijden tegen FC Drita kreeg Hendriks nog geen speeltijd van trainer Arne Slot. In een oefenduel met ADO Den Haag mocht hij al vroeg in de wedstrijd invallen. Het bevalt Hendriks goed dat hij nu onderdeel is van de hoofdmacht van Feyenoord. "Ik voel me heel lekker bij het eerste elftal van Feyenoord. De trainingen zijn goed en intensief. Daar hou ik van."

Hendriks is duidelijk over zijn doelen voor het nieuwe seizoen. "Ik wil mezelf ontwikkelen en waar het kan zoveel mogelijk minuten maken in het eerste van Feyenoord. Dat zou ik heel mooi vinden." De linkspoot is echter ook realistisch. "Ik ben nog steeds een jonge jongen, dus het is belangrijk om geduld te hebben. Dat heb ik. Iedere jonge speler wil natuurlijk in het eerste elftal van Feyenoord voetballen. Dat wil ik ook heel graag. Het is erg belangrijk om hard te werken en mijn kansen af te wachten."

Een eventueel vertrek van Marcos Senesi, die eerder deze zomer werd gelinkt aan een transfer naar Italië, zou zo'n kans kunnen bieden voor Hendriks. Daar is intern alleen nog niet over gesproken. "Zolang een transfer van Senesi nog niet echt aan de orde is, is dat ook niet nodig", vertelt Hendriks. "Zo'n gesprek zal er pas zijn als hij daadwerkelijk vertrekt. Het is nu voor mij zaak om mezelf zoveel mogelijk goed te laten zien."

De talentvolle verdediger leert bij Feyenoord ook veel van Senesi. "Ik praat wel met hem. Er straalt echt rust van hem af op het veld. Daar kan ik veel van leren. Dat doe ik door veel naar hem te kijken. Het is een mooie speler om te zien en om mee te trainen."

'Slot heeft fijne werkwijze'
Arne Slot staat sinds deze zomer voor de groep bij Feyenoord. "Voordat de trainer hierheen kwam, heb ik niet echt met hem gesproken", vertelt Hendriks. "Toen hij bij Feyenoord begon hebben we wel kort gepraat. Hij heeft ook gespeeld bij NAC, dus dat was een leuk gesprek."

Hendriks is positief over de nieuwe coach van de Rotterdammers. "Hij heeft een fijne manier van werken. Op de training spreekt regelmatig met me. Niet alleen de trainer doet dat, maar de rest van de staf ook. Op de training krijg ik goede tips en aanwijzingen."

Hendriks is ook aanhanger van de speelstijl die Slot introduceert bij Feyenoord. "Met goed voetbal en hoog druk zetten wil hij tot kansen komen en goals maken. Ik hou wel van die agressieve speelstijl. Het is hard werken, maar het bevalt me tot nu toe heel goed", besluit hij.

(Nordin 't Hart/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws