Koopmeiners 'gooit er een cliché uit': 'Ik ga niets bevestigen, sorry...'

31 juli om 19:14

Calvin Stengs is al vertrokken, Myron Boadu en Marco Bizot deden niet mee tegen Real Sociedad en Teun Koopmeiners stond wél op het veld in het oefenduel met de Basken. De EK-ganger maakt er echter geen geheim van dat hij een stap omhoog ambieert.

Koopmeiners wordt nadrukkelijk gevolgd door de Italiaanse clubs Atalanta Bergamo en Napoli en het Franse Stade Rennes, bevestigde hij zelf al. "Rondom mij spelen er dingen, maar dat is volgens mij al duidelijk", laat hij na de wedstrijd tegen Real Sociedad weten aan ESPN. "Dat weet de club en dat komt wel vaker voorbij, ook in de media. Maar in die zin ga ik daar rustig mee om en ik ben blij dat ik weer fit op het veld kan staan."

Atalanta leek voor het EK de beste papieren te hebben, maar Koopmeiners houdt alle opties open, bevestigt hij desgevraagd. "Nu ga ik er een cliché uit gooien: ik ben altijd een open boek, heel eerlijk, maar ik heb ook met de club netjes afgesproken dat ik niet de diepte in zou gaan of wat dan ook. Er zijn inderdaad dingen die voorbijkomen en kloppen. Maar ik ga geen dingen bevestigen of echt de diepte in. Sorry..."

De kans lijkt echter groot dat Koopmeiners voor 1 september geen speler van AZ meer is. "Of ik daarvan uitga? Ik heb altijd uitgesproken dat dat mijn ambitie is en AZ gunt mij dat ook. En die weten dat ik dit wil. Ze hebben ook gezegd dat het een logische stap voor mij is, na vier jaar in het eerste elftal", aldus de linkspoot, die kijkt naar het totale pakket van zijn nieuwe leefomgeving en daarom een weloverwogen keuze wil maken. "Ik kan wel zeggen dat het stress geeft en dat het constant in je hoofd zit. Maar aan de andere kant: voetbal is het allerleukst en ik zit in een luxepositie, dus het gaat me ook wel goed af."