'Duo lijkt bij Barcelona te blijven: alleen transfer bij niet te weigeren aanbod'

31 juli om 23:20

Antoine Griezmann en Philippe Coutinho spelen komend seizoen zo goed als zeker 'gewoon' in het shirt van FC Barcelona. Aanvankelijk stond het duo op de nominatie om te vertrekken uit Catalonië, maar die situatie is veranderd.

Barcelona heeft besloten om Griezmann en Coutinho alleen nog te verkopen als het een niet te weigeren bod ontvangt, meldt AS. Trainer Ronald Koeman staat achter die keuze. Griezmann wordt nu intern gezien als een topspeler en de Nederlandse oefenmeester is positief over hoe de Fransman na het EK is teruggekeerd bij Barça. De aanvaller zou 'hongeriger dan ooit' zijn. Barcelona heeft ook niet overwogen om met Griezmann te onderhandelen over een lager salaris.

AS ziet dat de situatie van Coutinho vergelijkbaar is met die van Griezmann. De Braziliaan is momenteel aan het revalideren van een blessure, maar kan ook op het volste vertrouwen van Koeman rekenen. De 58-jarige Zaandammer vindt Coutinho 'in alle opzichten een waardevolle speler'. De clubleiding beschouwt de spelmaker ook zo en wil hem dus niet zomaar van de hand doen.

Barcelona kampt met flinke financiële problemen, waardoor de club een aantal spelers van de hand wil doen. Griezmann en Coutinho behoren nu dus niet meer tot die namen. Eerder werden spelers als Miralem Pjanić en Martin Braithwaite ook gelinkt aan een vertrek uit Catalonië.