Ten Hag is kritisch en bijt op zijn tong bij Ajax: Zij zijn onderbelast geweest

Ten Hag is kritisch en bijt op zijn tong bij Ajax: "Zij zijn onderbelast geweest"

Gepubliceerd: zondag 1 augustus 2021 om 14:22zo 01-08-2021 om 14:22

Erik ten Hag constateert dat een aantal spelers van Ajax nog niet in topconditie is. Vooral de fysieke gesteldheid van zijn internationals stelt de trainer nog niet gerust.

In een interview met de aanwezige pers in Oostenrijk beet hij volgens het Algemeen Dagblad 'zichtbaar op zijn tong als het over de fysieke gesteldheid van zijn (Oranje-)internationals gaat'.

"De ontzettende gedrevenheid geeft positieve energie, maar ik zie ook een berg werk liggen", wordt Ten Hag geciteerd door het AD. "Ik had verwacht dat een aantal internationals iets verder in topconditie zou zijn. Zij zijn onderbelast geweest, door weinig speeltijd op het EK of doordat ze steeds tussen Brazilië en Argentinië vlogen en minder konden trainen."

Ten Hag lijkt onder meer aan Nicolás Tagliafico en Davy Klaassen te refereren. Tagliafico was reserve bij Copa América-winnaar Argentinië, terwijl Klaassen geen enkele Oranje-minuut speelde op het EK. Ten Hag: "Ik leg de lat zeker niet te hoog nu. Ik verwacht dat we in september conditioneel top zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws