Toptransfer Boadu: 'We zijn blij dat hij de voorkeur heeft gegeven aan Monaco'

Toptransfer Boadu: 'We zijn blij dat hij de voorkeur heeft gegeven aan Monaco'

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 11:40wo 04-08-2021 om 11:40

Myron Boadu heeft zijn droomtransfer te pakken. Woensdagochtend werd de twintigjarige spits gepresenteerd door AS Monaco, dat hem voor minimaal 17 miljoen euro overneemt van AZ. Max Huiberts is trots.

"Myron is een AZ'er in hart en nieren", reageert de directeur voetbalzaken van AZ, die Calvin Stengs en Marco Bizot ook al naar Frankrijk zag vertrekken. "Hij heeft zich vanuit de AZ-jeugd op knappe wijze ontwikkeld tot de volwassen en geliefde speler die hij nu is. Als club zijn we trots dat opnieuw een speler vanuit onze eigen opleiding een aansprekende transfer maakt."

Boadu stelt op de website van zijn nieuwe club Monaco dat het een 'grote stap' voor hem is. "Ik kan niet wachten om aan dit nieuwe avontuur te beginnen." Paul Mitchell, sportief directeur van Monaco, denkt er net zo over. "We zijn heel blij met de komst van Myron."

"Door zijn prestaties voor AZ en de vele ervaring die hij ondanks zijn jonge leeftijd heeft opgedaan, had Boadu meer opties", doelt Mitchell op de concrete belangstelling van onder meer OGC Nice. "We zijn blij dat hij de voorkeur heeft gegeven aan Monaco. Zijn profiel past perfect bij de filosofie van deze club."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws