Boadu definitief in het spoor van maatje Stengs: opnieuw miljoenen voor AZ

Boadu definitief in het spoor van maatje Stengs: opnieuw miljoenen voor AZ

04-08-2021 10:35 Laatste update: 10:57
137

Myron Boadu gaat zijn AZ-maatje Calvin Stengs en doelman Marco Bizot definitief achterna. Stengs tekende onlangs bij OGC Nice, Bizot bij Stade Brest en ook Boadu gaat in de Franse Ligue 1 aan de slag: de spits is ingelijfd door AS Monaco.

Boadu levert volgens Franse media minimaal 17 miljoen euro op. De twintigjarige Amsterdammer moest als jeugdspeler een zware blessure overwinnen en was ook na zijn Eredivisie-debuut lange tijd uit de roulatie, maar heeft zich ijzersterk teruggeknokt. Boadu verlaat AZ met 88 officiële optredens en 38 doelpunten op de teller.

De eenmalig Oranje-international heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor vijf seizoenen bij Monaco. Hij ontbrak al in de oefenwedstrijden van AZ tegen OFI Kreta en Real Sociedad om zijn transfer af te ronden. Boadu doorliep de jeugdopleiding van de Alkmaarders en debuteerde op 6 mei 2018 in het eerste elftal.

De transfersom bestaat naar verluidt uit verschillende delen en termijnen: Monaco maakt eerst 17 miljoen euro over naar AZ en de Alkmaarse club kan meer miljoenen tegemoet zien als Boadu voldoet aan bepaalde doelstellingen. De aanvaller had ook een 'waanzinnige' aanbieding van Nice op zak, meldden Franse media.

Boadu treedt bij Monaco in de voetsporen van spitsen als Radamel Falcao, Kylian Mbappé en Thierry Henry. De club eindigde afgelopen seizoen als derde in de Ligue 1, achter kampioen Lille en Paris Saint Germain. De Monegasken beginnen vrijdag aan de competitie met een wedstrijd tegen FC Nantes.