Ten Hag is blij met reactie Ajax-fans op Berghuis en deelt hint in keeperskwestie

Ten Hag is blij met reactie Ajax-fans op Berghuis en deelt hint in keeperskwestie

05-08-2021 08:00 Laatste update: 10:06
114

Het lijkt erop dat Maarten Stekelenburg de eerste doelman van Ajax blijft. Trainer Erik ten Hag wilde dat niet bevestigen, maar liet wel weten dat Stekelenburg 'een streepje voor heeft' ten opzichte van Remko Pasveer, die tegen Leeds United het doel verdedigde.

Tim van Duijn
AMSTERDAM

Stekelenburg heeft de geschorste Andre Onana probleemloos vervangen en lijkt zich op te mogen maken voor een nieuw seizoen onder de lat bij Ajax. "Op iedere positie is er strijd, maar Maarten heeft een streepje voor. Dat is op basis van wat hij heeft laten zien", laat Ten Hag weten. "Maar we zijn heel blij met Remko, dat zien we vanavond (woensdagavond, red.) ook weer."

Wedden

Meer odds

Pasveer hield tegen Leeds United de nul, maar voetballend was de 37-jarige doelman minder. Hij leverde veel ballen in. "Hij heeft de nul gehouden en goede reddingen gehad. Zoals het hele team heeft ook hij verbeterpunten. Het voetballende gedeelte had beter gekund, maar het ligt desondanks heel dicht bij elkaar. Laten ze het samen maar uitvechten."

Naast Pasveer moet Ten Hag achterin kiezen tussen Jurriën Timber en Perr Schuurs. Schuurs speelde tegen Leeds een sterke wedstrijd, het is niet ondenkbaar dat Ten Hag gaat rouleren. "Er zijn wel meer kwesties waar ik keuzes in moet maken. Soms kunnen we het per wedstrijd bekijken. Op meerdere posities hebben we de concurrentie nodig om op drie fronten te strijden."

Berghuis en aanvaller
Steven Berghuis maakte tegen Leeds zijn officieuze debuut in de Johan Cruijff Arena en deed het niet onverdienstelijk. De supporters lijken hem nu al in de armen te hebben gesloten. "Dat is positief, maar ik had het eigenlijk ook niet anders verwacht", zegt Ten Hag. "Het is een speler die uitstekend bij Ajax past, in allerlei opzichten. Het is zo'n gracieuze speler met kenmerkende en stijlvolle kwaliteiten. Die moet wel in de harten van de Ajacieden worden opgenomen."

De verwachting is dat Ajax voor het sluiten van de transfermarkt nog een aanvaller gaat halen, maar Ten Hag laat zich niet in de kaarten kijken. "Ik kan niet in de sterren kijken. We gaan het gelijk melden als we wat hebben."