Breaking news

LIVE: Go Ahead begint in eigen huis fris en fel aan duel met afwachtend PSV

Klaassen: 'Getuigt van durf en zelfvertrouwen dat Berghuis naar Ajax is gegaan'

Klaassen: 'Getuigt van durf en zelfvertrouwen dat Berghuis naar Ajax is gegaan'

Gepubliceerd: woensdag 4 augustus 2021 om 23:20wo 04-08-2021 om 23:20

Laatste update: donderdag 5 augustus 2021 om 07:22do 05-08-2021 om 07:22

Steven Berghuis is met open armen ontvangen door de spelers van Ajax. Davy Klaassen is blij dat de aanvaller er is en het voelt voor hem alsof Berghuis al jaren in het shirt van de Amsterdammers speelt.

Tim van Duijn
AMSTERDAM

Berghuis laat zich in zijn eerste weken in dienst van Ajax meteen zien. Ook tegen Leeds United was hij bijzonder bedrijvig. "Ik vind het een hele leuke jongen. Hij maakt een goede indruk en heeft zich goed ingeleefd in het team", aldus Klaassen. "Het is alsof hij er al jaren speelt. Het was een beetje afwachten hoe de fans hem zouden ontvangen, maar gelukkig met veel applaus. Zo hoort het ook."

Tijdens het EK was er al sprake van een mogelijke transfer van Berghuis van Feyenoord naar Ajax. Klaassen geeft toe dat hij toen al hoopte dat het rond zou komen. "Het is niet dat we elke dag met hem zijn gaan zitten om het erover te hebben, maar je maakt er geintjes over als je weet dat het concreet wordt. Maar hij vraagt dan ook dingen aan ons, hoe het zit met bepaalde dingen. Daarin probeer je hem te helpen en informatie te geven waar hij zijn keuze op kan baseren. Bij Feyenoord heeft hij ongelooflijke cijfers gehad en hij doet het ook bij Oranje heel goed. Ik had geen twijfels of hij hier zou passen. Ik denk dat hij hier nog beter gaat worden."

Berghuis heeft de afgelopen tijd extreem veel over zich heen gekregen. De spelers van Ajax hebben er dan ook alles aan gedaan om hem een warm welkom te geven in Amsterdam. "Je probeert hem thuis te laten voelen en hem het gevoel te geven dat hij welkom is bij ons", zegt Klaassen. "Wij begrijpen natuurlijk ook dat er veel rivaliteit is en dat zij niet blij zijn dat hij hierheen is gekomen. Er zullen ongetwijfeld ook Ajax-fans zijn die geen Feyenoorder willen. Dat gebeurt, maar sommige dingen gaan gewoon te ver. Daarin probeer je hem zo goed mogelijk te helpen."

"Niet veel spelers maken deze stap. Ik vind het juist van durf en zelfvertrouwen getuigen dat hij deze stap gemaakt heeft", vervolgt de middenvelder. "Hij had een veel makkelijkere stap kunnen maken, om zichzelf dit allemaal te besparen. Dat laat zien dat hij heel graag hier wil spelen. Of ik het gedurfd had? Ik ben opgegroeid bij Ajax, dus ik zou die stap niet maken. Steven komt niet uit de jeugd van Feyenoord, dus dat is ook weer anders. Ik vind het getuigen van durf."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws