FC Barcelona komt met onverwachte bevestiging: definitieve breuk met Messi

FC Barcelona komt met onverwachte bevestiging: definitieve breuk met Messi

05-08-2021 19:48 Laatste update: 20:33
289

Het is officieel: Lionel Messi en FC Barcelona gaan uit elkaar. Dat verpletterende nieuws maakt de club woensdagavond bekend via de officiële kanalen.

De bevestiging markeert het einde van een historisch tijdperk: Messi speelde 21 jaar voor Barcelona, won er zes keer de Ballon d'Or en sleepte tien landskampioenschappen, vier Champions Leagues en zeven Copa del Reys in de wacht met de Catalaanse grootmacht.

Het contract van Messi liep op 1 juli af, maar ruim een maand geleden stemde de 34-jarige Argentijn in met een langere samenwerking tegen lagere voorwaarden. Barcelona meldt nu dat het principe-akkoord niet kan worden geformaliseerd door 'economische belemmeringen'. Daarmee verwijst de Catalaanse grootmacht naar de financiële eisen die competitie-organisator La Liga stelt aan clubs.

'Beide partijen betreuren het ten zeerste dat de wensen van zowel de spelers als de club uiteindelijk niet kunnen worden vervuld', meldt Barcelona. 'Barça wil de speler van harte bedanken voor zijn bijdrage en wenst hem het beste in zijn persoonlijke en professionele leven.'

Messi scoorde 672 keer in 778 wedstrijden voor Barcelona. Zijn vertrek is een ongekende klap voor Ronald Koeman, die graag met Messi was blijven werken. Op 16 oktober 2004 liet Frank Rijkaard hem debuteren in de stadsderby tegen Espanyol. 16 mei 2021 gaat de boeken in als de laatste wedstrijd van Messi voor Barça.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie