Vitesse baalt: We mogen niet tegen zo'n tegenstander uitgeschakeld worden

Vitesse baalt: "We mogen niet tegen zo'n tegenstander uitgeschakeld worden"

06-08-2021 08:42
74

Vitesse likt de wonden na het teleurstellende debuut in de Conference League-voorrondes. Het Ierse Dundalk vertrok donderdagavond met een gunstig 2-2 gelijkspel uit Arnhem en de gastheren zagen Loïs Openda tegen een rode kaart aanlopen: aanvoerder Danilho Doekhi baalde er stevig van.

Vitesse kreeg genoeg kansen, maar bleek niet effectief, terwijl Patrick McEleney Dundalk met twee bevliegingen in het zadel hielp. "Wij hebben ze in leven gehouden", concludeerde Doekhi dan ook in gesprek met de Gelderlander. "We zullen ons snel over die teleurstelling heen moeten zetten. We hebben laten zien dat we duidelijk de betere ploeg zijn, dat gevoel moeten vasthouden."

De Arnhemmers zullen de return in Ierland moeten winnen. Doekhi is in ieder geval nog lang niet klaar in Europa, liet hij na de return weten. Dat Dundalk nog midden in het seizoen zit, terwijl Vitesse nog een nieuwe ploeg moet zien te formeren, mocht volgens hem geen excuus zijn. "We mogen niet tegen zo'n tegenstander uitgeschakeld worden. Dat zou zonde zijn."

Vitesse en Dundalk treden donderdag om 21.00 uur Nederlandse tijd opnieuw aan tegen elkaar. Een gelijkspel zou niet meteen fataal zijn voor Vitesse, in verband met de afgeschafte uitdoelpuntenregel: bij welke gelijke stand ook wordt het verlengen in Ierland.