Ten Hag vertelt over herstel Kudus en Labyad bij Ajax: 'Afwachten of dat lukt'

Ten Hag vertelt over herstel Kudus en Labyad bij Ajax: 'Afwachten of dat lukt'

06-08-2021 19:19
54

Erik ten Hag hoopt dat Mohammed Kudus de groepstraining spoedig weer kan hervatten bij Ajax. De 21-jarige Ghanees herstelt momenteel van een enkelblessure. Ten Hag is ook ingegaan op de revalidatie van Zakaria Labyad.

Op de persconferentie wordt Ten Hag gevraagd naar het herstel van Kudus. De Ajax-trainer vertelde even daarvoor dat de aanvallende middenvelder niet van de partij zal zijn bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal met PSV. "Hij stond vandaag (vrijdag, red.) weer op het veld. Hij traint alleen nog niet mee met de groep. We hopen dat hij maandag weer kan aansluiten. Het is afwachten of dat gaat lukken en of hij volgend weekend (Ajax speelt dan thuis tegen NEC, red.) weer beschikbaar is."

Ook Labyad kampt met blessureleed. "Hij heeft weer meegetraind", vertelt Ten Hag over de 28-jarige middenvelder. "De wedstrijd tegen PSV komt nog te vroeg voor hem om weer bij de selectie te zitten. Hij heeft deze blessure vorige week in Oostenrijk opgelopen en heeft nu dus ruim tien dagen niet getraind."

Naast Labyad en Kudus kan Ten Hag tegen PSV ook niet beschikken over Antony, Perr Schuurs en Maarten Stekelenburg. Eerstgenoemde is met Brazilië nog actief op de Olympische Spelen, terwijl Schuurs en Stekelenburg kampen met blessures.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie