'Midtsjö bezorgt AZ forse meevaller, maar fitheid Wijndal zorgt voor vraagtekens'

'Midtsjö bezorgt AZ forse meevaller, maar fitheid Wijndal zorgt voor vraagtekens'

07-08-2021 13:54
89

AZ heeft een week voor de start van de Eredivisie een flinke opsteker gekregen. Fredrik Midtsjö traint weer volledig mee met de selectie van coach Pascal Jansen, meldt het Noordhollands Dagblad. Owen Wijndal is echter nog altijd niet fit.

De Noorse middenvelder maakte in de voorbereiding nog geen minuten door een blessure. Vrijdag was Midtsjö echter weer van de partij op de training, waardoor hij zondag vermoedelijk in actie kan komen in het laatste oefenduel met Torino. Een week later spelen de Alkmaarders de eerste competitiewedstrijd, uit bij RKC Waalwijk.

Ook Pantelis Hatzidiakos en Bruno Martins Indi sloten weer aan bij de groepstraining, meldt het NHD. De centrale verdedigers moesten het vriendschappelijke treffen met Real Sociedad laten schieten, maar ook zij zijn op tijd hersteld. Dat is een meevaller voor Jansen, die met Marco Bizot, Calvin Stengs en Myron Boadu al drie basisspelers een transfer zag maken. Ook aanvoerder Teun Koopmeiners lijkt nog te vertrekken.

Tegenover de terugkeer van Midtsjö, Hatzidiakos en Martins Indi, staat dat Dani de Wit en Wijndal apart van de groep trainden. De linksback trainde nog niet met de selectie sinds zijn terugkeer van het EK. Hij is niet fit, maar het is onduidelijk hoe ernstig zijn kwetsuur is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie