Rensch breekt ijs met 'heel goede speler' Ajax: 'Op hem af stappen eerst lastig'

Rensch breekt ijs met 'heel goede speler' Ajax: 'Op hem af stappen eerst lastig'

Devyne Rensch bewondert Daley Blind. In zijn eerste weken als speler van Ajax 1 keek de achttienjarige verdediger veel naar zijn dertien jaar oudere ploeggenoot - en dat is niet veranderd.

Rensch krijgt in gesprek Ajax Life de vraag tegen welke Ajax-speler hij het meeste opkeek toen hij net bij de selectie kwam. "Daley Blind", antwoordt de talentvolle verdediger. "Bij alles wat hij deed, ging ik kijken hoe hij het deed. Dat doe ik nog steeds, want hij is gewoon een heel goede speler. We praten ook veel met elkaar. In het begin vond ik het lastig op hem af te stappen, maar ik merkte al snel dat hij open stond voor mijn vragen."

Ook met ploeggenoot Naci Ünüvar heeft Rensch een bijzondere band. Hij wil het liefst voor altijd met de aanvallende middenvelder (18) blijven voetballen. "Ik speel al met hem sinds ik bij Ajax ben. We trainen samen in de zomervakantie, doen ook buiten het voetbal veel samen, hebben dezelfde zaakwaarnemer." Rensch volgde Ünüvar in 2020 op als Talent van De Toekomst, de prijs voor beste speler van de Ajax-opleiding.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s