El Chiringuito rakelt oude quote Ramos op: 'PSG wil nieuw team met Messi en mij'

El Chiringuito rakelt oude quote Ramos op: 'PSG wil nieuw team met Messi en mij'

13-08-2021 07:19 Laatste update: 07:35
22

De imposante transfercoup van Paris Saint-Germain komt niet helemaal als een verrassing voor Sergio Ramos, claimt het Spaanse medium El Chiringuito. Het bij Real Madrid vertrokken boegbeeld zou de plannen voor PSG eind 2020 al besproken hebben met de clubleiding van De Koninklijke.

PSG eindigde vorig seizoen sensationeel als tweede in de competitie, achter Lille OSC, maar wil het duidelijk niet nog eens zover laten komen. Met Gianluigi Donnarumma, Achraf Hakimi, Georginio Wijnaldum én de transfervrije Ramos en Messi als aanwinsten moet bovendien een gooi gedaan worden naar Champions League-winst.

De Parijzenaars waren al maandenlang bezig met deze transferplannen. Ramos en Real Madrid spraken over contractverlenging en kwamen er uiteindelijk niet uit: volgens El Chiringuito maakte de verdediger in december 2020 al melding van de plannen van PSG. "Mij is verteld dat ze aan een geweldig team willen bouwen, met Messi en mij aan boord", zou hij tegen Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez gezegd hebben.

De twee stonden elkaar jarenlang naar het leven tijdens El Clásico's, maar trekken vanaf komend seizoen samen op. Ramos bood Messi en zijn gezin zelfs aan om tijdelijk bij hem thuis te verblijven, zolang de Argentijn nog op zoek was naar een eigen woning in Frankrijk.