Stekelenburg beëindigt na 63 interlands carrière als international

Stekelenburg beëindigt na 63 interlands carrière als international

13-08-2021 13:05 Laatste update: 13:32
102

Maarten Stekelenburg heeft een punt gezet achter zijn carrière als international. Dat is zojuist bekendgemaakt bij het onthullen van de eerste voorselectie onder de nieuwe bondscoach Louis van Gaal. De verloren achtste finale-wedstrijd tegen Tsjechië op het afgelopen EK is zodoende de laatste wedstrijd van Stekelenburg in Oranje geweest. 

De inmiddels 38-jarige Stekelenburg stond in totaal 63 keer onder de lat bij Oranje. De keeper debuteerde op 3 september 2004 in het Oranje-tricot en stond ook op doel tijdens de verloren WK-finale tegen Spanje in 2010.

Na het EK 2012 verdween Stekelenburg een tijdje uit beeld bij Oranje, mede door het gebrek aan speeltijd bij zijn clubs. Na zijn komst naar Ajax en de dopingschorsing van Andre Onana kwam de goalie weer veelvuldig in actie. Dit leidde tot een nieuwe kans bij Oranje.

Doordat Jasper Cillessen het afgelopen EK moest laten schieten door een coronabesmetting, stond Stekelenburg tijdens het laatste eindtoernooi zelfs weer onder de lat van Oranje. Het EK van 2021 is achteraf dus zijn afscheidstournee geweest.

Bondscoach Louis van Gaal heeft met Justin Bijlow, Joël Drommel, Tim Krul en Remko Pasveer vier potentiële opvolgers van Stekelenburg geselecteerd.