Koopmeiners gepasseerd bij AZ: In goed overleg met de trainer gegaan

Koopmeiners gepasseerd bij AZ: "In goed overleg met de trainer gegaan"

14-08-2021 19:10
69

Teun Koopmeiners heeft een valse start gemaakt met AZ: de Alkmaarders verloren zaterdagmiddag tegen RKC Waalwijk hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De aanvoerder kwam verrassenderwijs na een uur spelen pas binnen de lijnen.

Koopmeiners is al tijdenlang bezig met een transfer en had zelf verwacht dat er eerder duidelijkheid over zijn toekomst zou zijn. "We hebben hem in de voorbereiding wel wedstrijdminuten gegeven, maar ik wil vandaag elf spelers op het veld hebben die met hun gedachte bij AZ zijn en de wedstrijd kunnen winnen", liet AZ-trainer Pascal Jansen voor aanvang weten in Waalwijk.

"Dat is in goed overleg met de trainer gegaan", aldus de linkspoot zelf na afloop, in gesprek met ESPN. "Wij hebben daar uitgebreid over gesproken: hij heeft daar zijn redenen voor gegeven, ik heb uitgesproken hoe ik daarin sta. Ik wilde graag spelen, dat heb ik aangegeven. Hij heeft daarin een andere keuze gemaakt. Dat was helemaal helder voor mij."

Nu is het afwachten of voor 1 september alsnog een transfer gaat komen. "Ik heb ook gezegd: zolang er niets gebeurt, speel ik hier. Dat heb ik ook tegen de club gezegd, dat ik alles wil spelen en dat ik honderd procent beschikbaar ben", aldus Koopmeiners. "Je bent ook professional en zolang je hier bent, moet je ook honderd procent geven."

Koopmeiners kreeg ook nog vragen over eventuele concrete interesse, maar wilde daar niet op ingaan. Atalanta Bergamo, Napoli en Stade Rennes zijn de afgelopen maanden met hem in verband gebracht. De linkspoot ligt nog tot 2023 vast in Alkmaar.Teun Koopmeiners heeft een valse start gemaakt met AZ: de Alkmaarders verloren zaterdagmiddag tegen RKC Waalwijk hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen. De aanvoerder kwam verrassenderwijs na een uur spelen pas binnen de lijnen.