Berghuis-discussie bij ESPN: 'Oppassen dat hij niet de aardigste jongen wil zijn'

Berghuis-discussie bij ESPN: 'Oppassen dat hij niet de aardigste jongen wil zijn'

15-08-2021 10:38 Laatste update: 10:41
124

ESPN-analisten Hans Kraay junior en Marciano Vink hebben zaterdagavond extra op Steven Berghuis gelet. De linkspoot lijkt na zijn veelbesproken transfer naar Ajax nog te moeten wennen aan zijn nieuwe club, denkt ook Giovanni van Bronckhorst.

Kraay heeft zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie beelden laten zien van een vrije trap in de buurt van het strafschopgebied. De bal lag ideaal voor een linkspoot, maar Berghuis liet de kans liggen. Dat zou in tijd bij Feyenoord wel anders zijn geweest, aldus Kraay. "Je denkt toch niet dat hij Toornstra of Kökcü die vrije trap had laten nemen? Wegwezen! Deze moet hij nemen." Volgens tafelgenoot Vink moet Berghuis zijn plekje nog veroveren. "Hij moet oppassen dat hij niet de aardigste jongen in de groep wil worden. In Amsterdam gaat niemand je iets geven, je moet je status zelf grijpen", aldus de oud-speler van onder meer Ajax en PSV.

De eveneens aangeschoven Van Bronckhorst werkte als Feyenoord-trainer drie jaar lang met Berghuis. "Steven is iemand die altijd het voortouw neemt. Geweldig linkerbeen, ook met corners en vrije trappen. Misschien dat hij even moet wennen bij een nieuwe club, nieuwe spelers om zich een, ander publiek. Maar ik denk dat hij de kwaliteiten die hij heeft, uiteindelijk ook bij Ajax laat zien."

De momenteel clubloze trainer heeft wel begrip voor de stap van Berghuis, liet hij desgevraagd weten. "Voor Steven begrijp ik het. Ik weet hoe belangrijk hij het vindt om mee te doen om de prijzen, om Champions League te spelen. Zijn ambitie is eigenlijk waar hij nu is. Er is een hoop over gezegd in de media, maar ik denk dat we zijn keuze moeten respecteren. Ik snap het sentiment, maar uiteindelijk is Steven degene die de keuze maakt."