Henk de Jong lyrisch over 'geweldige speler' van Cambuur: 'Top van Nederland'

Henk de Jong lyrisch over 'geweldige speler' van Cambuur: 'Top van Nederland'

15-08-2021 15:46
90

Henk de Jong heeft zondag, ondanks de nederlaag tegen FC Groningen, genoten van de terugkeer van SC Cambuur in de Eredivisie. Dat kwam niet in de laatste plaats door de debuterende linksback Alex Bangura.

Bangura onderscheidde zich tegen Groningen, constateert De Jong. De markante trainer van Cambuur is lyrisch. "Hij is top, en dan bedoel ik top van Nederland. Een geweldige speler", wordt De Jong geciteerd door Voetbal International. "Hopelijk gaat die ons ooit flink wat centen opleveren."

Voor de camera van ESPN was De Jong ook lovend over Jörgen Strand Larsen. De Noorse spits van FC Groningen velde diep in blessuretijd het vonnis met een sensationele omhaal (1-2). "Ik heb die jongen een compliment gegeven. Wat moet ik anders? Het is natuurlijk een wereldgoal. Jammer dat het tegen ons is."

Tot slot kan ook scheidsrechter Allard Lindhout rekenen op complimenten. "Ik vond het een goede scheidsrechter, man", aldus De Jong. "Jezus, daar houd ik van." Lindhout floot niet kinderachtig. "Mooi man, we hebben niet door hem verloren. Complimenten."