'Feyenoord moet verder kijken: creatieve deal tussen Sporting en Middlesbrough'

'Feyenoord moet verder kijken: creatieve deal tussen Sporting en Middlesbrough'

17-08-2021 18:36 Laatste update: 18:40
47

Feyenoord kan verder zoeken naar een nieuwe spits, meldt het Portugese medium Record. Andraz Sporar van Sporting Portugal werd aan de Rotterdammers gelinkt, maar de Sloveen lijkt op weg naar het Engelse Middlesbrough.

Sporar speelde tijdens het vorige kampioensseizoen van Sporting een bijrol en werd na de jaarwisseling zelfs aan Sporting Braga verhuurd. De spits wilde graag naar Feyenoord, dat naar verluidt meerdere miljoenen voor hem overhad. De regerend Primeira Liga-kampioen wilde echter niet meewerken en stuurt volgens Record aan op een opmerkelijke deal met Middlesbrough.

De nummer tien van de vorige Championship-jaargang gaat Sporar – nog tot 2025 onder contract bij Sporting – één jaar huren, klinkt het. Als Boro promotie naar de Premier League afdwingt en als de Sloveen minstens vijftien doelpunten maakt, wordt er automatisch een koopoptie van 8,5 miljoen euro geactiveerd.

Feyenoord zwaaide deze zomer Nicolai Jörgensen uit en is al langere tijd op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. De Stadionclub heeft nog de beschikking over Róbert Bozeník en Naoufal Bannis, maar speelde zondag tegen Willem II met Bryan Linssen in de punt van de aanval. De namen van oude bekende Graziano Pellè en de Nederlanders Bas Dost en Sam Lammers zijn in het geruchtencircuit al gevallen.