Madueke vergeleken met Robben en Mbappé: 'Een heel bijzondere speler'

Madueke vergeleken met Robben en Mbappé: 'Een heel bijzondere speler'

18-08-2021 10:45
86

René van de Kerkhof en Gerald Vanenburg zijn onder de indruk van Noni Madueke. De Engelse vleugelaanvaller van PSV wervelde door het voorseizoen heen en maakte afgelopen weekend tegen Heracles Almelo (0-2) alweer zijn vijfde goal in zes officiële wedstrijden.

Madueke doet Van de Kerkhof denken aan een illustere voorganger: Arjen Robben. "Dat naar binnenkomen en dan met links uithalen. Zoals hij tegen Midtjylland en Ajax deed", aldus de voormalige vleugelaanvaller van PSV tegenover Voetbal International. "Madueke zou in dat opzicht een waardige opvolger van Robben kunnen worden."

Ook Vanenburg is fan, laat hij weten aan VI. "Madueke kan echt heel erg goed worden, hij is een heel bijzondere speler. (...) Hij lijkt met zijn kwaliteiten wat op Kylian Mbappé. Drive, snelheid en scorend vermogen, daar zijn die topclubs allemaal gek op. Madueke zal alleen in de kleine ruimte nog wel een stap moeten zetten. Dat kan hij het beste hier in Nederland bij PSV doen."

Ook Van de Kerkhof constateert dat een buitenlandse transfer te vroeg komt voor Madueke. "Hij moet zichzelf de tijd geven en een paar jaar bij PSV blijven. Memphis Depay en ook Steven Bergwijn moeten voorbeelden voor hem zijn. Depay ging te vroeg en mislukte bij Manchester United, Bergwijn heeft het lastig bij Tottenham Hotspur. Als hij geduld heeft en zich doorontwikkelt bij PSV is de Europese top zeker voor hem weggelegd."