AZ baalt stevig van tv-sof: 'Onduidelijke redenen, buitengewoon teleurstellend'

AZ baalt stevig van tv-sof: 'Onduidelijke redenen, buitengewoon teleurstellend'

18-08-2021 14:44 Laatste update: 14:46
117

AZ heeft via de officiële kanalen gereageerd op het nieuws over de Europa League-wedstrijd tegen Celtic. Het treffen in Glasgow wordt niet op tv uitgezonden en is alleen tegen betaling online te zien.

ESPN wilde de uitzendrechten binnenhalen en heeft zich naar eigen zeggen 'maximaal ingespannen'. De zender is er echter niet uitgekomen met Celtic, dat als thuisspelende club de rechtenhouder is, heeft men woensdagochtend bevestigd tegenover AZ Fanpage. The Bhoys laten de wedstrijd online uitzenden en geïnteresseerde kijkers kunnen zich tegen betaling verzekeren van de stream.

AZ is teleurgesteld over de gang van zaken, laat het weten via de clubkanalen. 'AZ vindt het buitengewoon teleurstellend dat geen enkele Nederlandse broadcaster de rechten, die in deze ronde bij de thuisspelende club ligt, heeft weten te bemachtigen', steekt de club zijn onvrede niet onder stoelen of banken. 'Zo'n affiche, dat bovendien van enorm belang is voor het Nederlands voetbal, verdient het om uitgezonden te worden. Voor AZ onduidelijke redenen zijn de rechtenhouder en Nederlandse broadcasters niet tot elkaar gekomen.'

Woensdag wordt er om 20.45 uur Nederlandse tijd afgetrapt in Glasgow. De return in Alkmaar is op donderdag 26 augustus: of en waar die wedstrijd wel wordt uitgezonden, is nog onzeker. De winnaar van het tweeluik bereikt de Europa League-poulefase, de verliezer stroomt in de Conference League in.