AZ strikt opvolger van Bizot: 'Geweldige reddingen, maar ook blunders'

AZ strikt opvolger van Bizot: 'Geweldige reddingen, maar ook blunders'

16-08-2021 11:18
32

Wie is Peter Vindahl Jensen, de keeper die Marco Bizot op gaat volgen bij AZ? In Denemarken geeft men hoog op over de 23-jarige doelman die de overstap van FC Nordsjaelland naar AZ maakt, zoals VoetbalPrimeur zaterdagochtend al aankondigde.

Jensen komt uit de jeugd van FC Nordsjaelland, de club die hij na zes seizoenen gaat verlaten. Hij maakte meerdere seizoenen deel uit van de hoofdmacht, maar brak pas het afgelopen jaar door. Jensen maakt nu voor een kleine twee miljoen euro de transfer naar AZ. "Als hij de strijd van Nicolai Larsen niet gewonnen had, had hij waarschijnlijk al eerder om een transfer gevraagd", zegt de Deense journalist Gisle Thorsen van Ekstra Bladet.

'Goede reddingen, maar ook blunders'
Vorig seizoen heeft Jensen zich dus alsnog in de kijker gespeeld. "Hij is steeds belangrijker geworden en je ziet overduidelijk dat hij veel zelfvertrouwen op heeft gedaan. Hij gelooft erg in zichzelf. Hij is lang, goed aan de bal en kan spectaculaire reddingen verrichten, maar Peter heeft van tijd tot tijd ook fouten gemaakt. Hij is dus zeker niet 'uitontwikkeld', al heeft hij wel veel potentie. AZ kan belangrijke reddingen, maar zo nu en dan ook een blunder verwachten. Het is belangrijk dat hij ervaring op blijft doen."

Als het om keepers gaat, is Kasper Schmeichel de maat der dingen in Denemarken. Jensen zal nog even nodig hebben om die concurrentiestrijd aan te gaan met de onbetwiste nummer één onder de lat bij de Deense nationale ploeg. "Het is een groot talent, maar het is niet zo dat iedereen het over hem heeft in Denemarken. We hebben veel goede keepers en daarom plaats ik hem in de top-vijf van beste keepers, nog niet in de top-drie."

"Hij heeft de potentie om beter te worden en de andere keepers te passeren. We moeten niet vergeten dat hij niet zo heel veel wedstrijden in de Superligaen heeft gespeeld", zegt Thorsen. De teller staat voor Jensen op 52 competitiewedstrijden in vier seizoenen.

Er kleven echter ook schaduwkanten aan Jensen. De doelman is talentvol, maar in Denemarken wordt ook gezegd dat hij niet altijd kritisch naar zichzelf kijkt en soms 'anderen de schuld geeft' als het minder goed gaat, zegt een bron binnen Nordsjaelland.

Desondanks contracteert AZ met Jensen een uitstekende keeper die nog door kan groeien, stelt Thorsen. "Twee miljoen euro is een goede prijs voor iemand die nog maar een jaar contract heeft en zich blijft ontwikkelen."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s