Jansen (AZ) bespreekt keeperskwestie, gepasseerde Koopmeiners 'in elk geval klaar'

Jansen (AZ) bespreekt keeperskwestie, gepasseerde Koopmeiners 'in elk geval klaar'

Gepubliceerd: dinsdag 17 augustus 2021 om 19:32di 17-08-2021 om 19:32

Laatste update: dinsdag 17 augustus 2021 om 19:35di 17-08-2021 om 19:35

AZ presenteerde maandag doelman Peter Vindahl Jensen, maar gaat de Deen niet direct voor de leeuwen gooien, heeft trainer Pascal Jansen laten weten. Of aanvoerder Teun Koopmeiners tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Celtic weer in de basis staat, is nog even afwachten.

AZ zwaaide eerste doelman Marco Bizot deze zomer uit en begon met diens stand-in Hobie Verhulst aan de competitie. Inmiddels is er dus een nieuwe keeper in huis gehaald, maar Verhulst krijgt ook tegen Celtic de voorkeur. "Hij is pas een paar dagen bij ons en we geven hem nog even de tijd", vertelde Jansen tijdens zijn perspraatje over Vindahl Jensen. "Hobie Verhulst staat onder de lat."

De trainer zorgde zaterdag voor gefronste wenkbrauwen door Koopmeiners te passeren voor het uitduel met RKC. De linkspoot is al maandenlang bezig met een mogelijke transfer en Jansen wilde alleen 'spelers op het veld hebben die met hun gedachte bij AZ zijn'. Diezelfde Koopmeiners schoof ook aan voor de persconferentie, maar liet niet in zijn kaarten kijken. "Ik heb met de trainer vooral over de wedstrijd tegen Celtic gesproken. Er staat iets heel belangrijks voor ons te wachten. Daar ben ik op gefocust. Ik ben in ieder geval klaar om te spelen."

Celtic en AZ trappen woensdag om 20.45 uur Nederlandse tijd af in Glasgow, de return is op 26 augustus in Alkmaar. De winnaar van het tweeluik haalt de Europa League-groepsfase, de verliezer meldt zich in de Conference League.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat AZ afrekenen met Celtic?

Ja
47%
Nee
53%
(1868 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws