Lachende Wellenreuther keert terug bij Willem II: 'Standbeeld zou nog mooier zijn'

Lachende Wellenreuther keert terug bij Willem II: 'Standbeeld zou nog mooier zijn'

19-08-2021 11:48 Laatste update: 12:53
8

Woensdag werd bekend dat Timon Wellenreuther terugkeert bij Willem II. De Tilburgse club huurt hem tot het einde van het seizoen van Anderlecht. Om de huurdeal mogelijk te maken moest de 25-jarige keeper een deel van zijn salaris inleveren, maar daar heeft hij geen problemen mee.

"Geld is echt niet het belangrijkste voor mij", vertelt Wellenreuther in gesprek met het Brabants Dagblad. "Toen ik hier zondag was en dat publiek ging tekeer op de tribunes, kreeg ik kippenvel. Na een jaar zonder toeschouwers is dat heel intens, heel mooi. Dat massaal inhaken die eerste minuten... prachtig. Ik kijk er naar uit om dat binnenkort van op het veld mee te maken."

Eind vorig seizoen verloor de doelman zijn basisplaats bij Anderlecht. Nu hij is teruggekeerd bij Willem II lijkt Wellenreuther weer te kunnen rekenen op een basisplaats. Wanneer de doelman dit seizoen voldoende wedstrijden speelt, kan zijn uitstapje naar Willem II hem een leuk extraatje opleveren.

"Mijn naam op de sokkel van het standbeeld van Jan van Roessel, ja. Daarvoor moet je minstens honderd officiële wedstrijden voor de club hebben gespeeld en ik sta nu op 77. Maar het zou nog mooier zijn als ik zelf een standbeeld krijg", vertelt Wellenreuther lachend. "Dan zal ik elke wedstrijd de nul moeten houden, haha."