Transferfrustratie voor Koopmeiners: 'Goed gesprek, maar dan schiet het niet op'

Transferfrustratie voor Koopmeiners: 'Goed gesprek, maar dan schiet het niet op'

24-08-2021 12:52
88

Teun Koopmeiners is in de laatste week van de zomerse transferperiode - tegen alle verwachtingen in - nog altijd speler van AZ. Atalanta Bergamo, AS Roma, Napoli, Arsenal en Stade Rennes toonden deze zomer interesse, maar een transfer is vooralsnog uitgebleven.

"Het is ingewikkeld allemaal", reageert Koopmeiners in gesprek met Voetbal International. "Ik had het iets makkelijker verwacht. Het ene moment heb ik het gevoel dat ik morgen vertrokken ben, het andere moment krijg ik een bericht dat er voorlopig niks gaat gebeuren. Soms heb je een goed gesprek met een club, maar dan schiet het daarna weer niet op. De voetballerij is een gekke en onzekere wereld."

De aanvoerder van AZ heeft zijn zinnen gezet op een buitenlandse transfer, dat is allang geen geheim meer. Maar geen van de geïnteresseerde clubs pakte tot nu toe door. Het ideale scenario - de hele voorbereiding meedraaien bij een nieuwe club - is verkeken. "Corona speelt hierin ook een rol", weet Koopmeiners. "Er wordt nu anders naar geld gekeken in het profvoetbal. Kijk bijvoorbeeld naar de eisen die in Spanje worden gesteld op salarisgebied. Er is extra handhaving gekomen en dat heeft gevolgen voor de transfermarkt."