Hoofdrol voor Kluivert bij Nice, Bakker-blunder niet fataal voor Leverkusen

28-08-2021 18:51 Laatste update: 18:54
17

OGC Nice heeft een overwinning geboekt op Girondins de Bordeaux, mede dankzij een goal van Justin Kluivert. Het Bayer Leverkusen van Daley Sinkgraven en Mitchel Bakker heeft een gemakkelijke gewonnen bij FC Augsburg. Laatstgenoemde ging echter wel merkwaardig in de fout. Ook 1. FSV Mainz 05, met Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste in de basis, heeft een Bundesliga-overwinning geboekt.

Nice - Bordeaux 4-0
Bij Nice stonden Kluivert en Pablo Rosario in de basis, terwijl de van een blessure teruggekeerde Calvin Stengs op de bank zat. In de zevende minuut liet Kluivert zich zien, door de bal na een lage voorzet van Hicham Boudaoui raak te schieten: 1-0. De andere goals van Nice werden gemaakt door Amine Gouiri (twee keer) en Khéphren Thuram. Kluivert gaf ook een assist op de 2-0. Na 36 minuten moest Kluivert het veld echter geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Stengs, die zelf in de 77ste minuut weer werd gewisseld.

Augsburg - Leverkusen 1-4
Het treffen tussen Augsburg en Leverkusen groeide al snel uit tot een foutenfestival. Door twee tamelijk bizarre eigen goals van de thuisploeg ging Leverkusen na het eerste kwartier met 0-2 aan de leiding. Het vreemdste moment van de wedstrijd deed zich echter voor in de dertigste minuut. Bakker had alle tijd om een voorzet van Augsburg te verwerken, maar de Nederlandse linksback had een slechte aanname en maaide over de bal heen. Florian Niederlechner wist van het geklungel van Bakker te profiteren: 1-2. In de tweede helft stelde Leverkusen echter orde op zaken, door nog twee goals te maken.

Mainz - SpVgg Greuther Fürth 3-0
In eigen huis hadden Boëtius en St. Juste met Mainz geen kind aan promovendus Greuther Fürth. Bij rust stond het al 2-0 door goals van Anderson Lucoqui en EK-ganger Ádám Szalai. Vlak voor het laatste fluitsignaal maakte invaller Kevin Stöger ook nog de 3-0. Boëtius en St. Juste waren allebei niet direct  betrokken bij de doelpunten. Eerstgenoemde werd ook in de 83ste minuut gewisseld. St. Juste speelde de hele wedstrijd.

West Ham - Crystal Palace 2-2
Premier League-koploper West Ham is in een vermakelijk duel blijven steken op een gelijkspel tegen Crystal Palace. Bij rust stond de ploeg uit Londen nog met 1-0 voor, doordat Pablo Fornals van dichtbij raak kon schieten na voorbereidend werk van Michail Antonio. Een klein kwartier na de pauze kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte via de jonge Conor Gallagher. Tien minuten later verschalkte Antonio doelman Vicente Guaita echter met een knal in de korte hoek: 2-1. West Ham gaf het twee minuten daarna echter wéér weg: Gallagher tekende namens Crystal Palace voor zijn tweede treffer van de dag.

West Ham staat ondanks het puntenverlies wel nog bovenaan in de Premier League. Het is echter de vraag hoelang dat nog zal duren: achtervolgers Chelsea, Liverpool en Tottenham Hotspur komen namelijk nog in actie.