Club Brugge compleet overdonderd na openingsgoal Tissoudali: 6-1 (!) nederlaag

29-08-2021 15:44
36

Regerend Jupiler Pro League-kampioen Club Brugge heeft zondagmiddag een ongekend pak op de broek gekregen. Ruud Vormer, Noa Lang en invaller Bas Dost gingen tegen AA Gent met 6-1 (!) onderuit.

De Buffalo's speelden donderdag nog in de Conference League – terwijl Club Brugge te horen kreeg welke tegenstanders het in de Champions League-poulefase zou gaan treffen – maar gingen met een 3-0 voorsprong de rust in. Amsterdammer Tarik Tissoudali opende binnen tien minuten de score, Julien De Sart benutte na een kwartier spelen een penalty en Núrio Fortuna geef Blauw-Zwart op slag van rust een nieuwe dreun.

In de tweede helft ging het van kwaad tot erger voor de titelhouder. Roman Bezus verzorgde de 4-0, Hans Vanaken maakte nog een 'eretreffer', maar één minuut daarna was het alweer 5-1 via Laurent Depoitre. Het slotakkoord was voor de ervaren doelman Simon Mignolet, die een bal van zijn voet af liet springen, met de 6-1 tot gevolg.

Club Brugge staat overigens nog altijd derde in de Jupiler Pro League, met evenveel punten als KAS Eupen. Het gepromoveerde Union Saint-Gilloise staat daar weer één punt boven en is de verrassende koploper van België.