RAC1: ook overbodige Pjanic en Umtiti volgen voorbeeld van Piqué en Jordi Alba

RAC1: ook overbodige Pjanic en Umtiti volgen voorbeeld van Piqué en Jordi Alba

31-08-2021 14:46
18

FC Barcelona heeft een intern succesje geboekt op de laatste dag van de transferperiode, meldt het Catalaanse RAC1. Samuel Umtiti en Miralem Pjanic waren eigenlijk overbodig, maar zullen waarschijnlijk toch blijven, voor een lager salaris.

Het door schulden geteisterde Barcelona is al maandenlang bezig met het reduceren van zijn salarislast. Umtiti en Pjanic legden eerder een voorstel voor contractontbinding naast zich neer, maar volgen nu het voorbeeld van cultuurbewakers als Gerard Piqué, Jordi Alba, Sergio Busquets en Sergi Roberto, meldt RAC1. Pjanic zou af hebben gezien van de helft van zijn salaris, terwijl ook Umtiti in heeft geleverd.

Het is hoogstwaarschijnlijk niet het laatste Catalaanse wapenfeit op Deadline Day. Fabrizio Romano meldde eerder op de dag al dat Emerson Royal (Tottenham Hotspur) en Rey Manaj (Spezia) op weg zijn naar de uitgang, terwijl banneling Ilaix Moriba bezig is met een transfer naar RB Leipzig. Daarnaast zou Barça bezig zijn met een nieuwe spits: de naam van Cédric Bakambu (Beijing Sinobo Guoan) dook verrassenderwijs al op in de Spaanse media.