Willem II presenteert Pavlidis-opvolger en vist wederom uit Griekse vijver

Willem II presenteert Pavlidis-opvolger en vist wederom uit Griekse vijver

31-08-2021 21:56
14

Willem II heeft met Argyris Kampetsis de gewenste aanvallende versterking binnen na het vertrek van Vangelis Pavlidis naar AZ. De Griekse spits wordt gehuurd van Panathinaikos. De club uit Tilburg heeft een optie tot koop bedongen in de onderhandelingen.

Willem II bevestigt de transfer via officiële kanalen. De 22-jarige Kampetsis geeft aan dat Willem II voor hem geen onbekende club is. "Willem II heeft de laatste jaren een goede traditie met Griekse spelers opgebouwd", zo vertelt hij in een eerste reactie op de clubwebsite. "Ik heb Vangelis Pavlidis en Marios Vrousai over de club gesproken. Ze waren erg positief en evenals hen hoop ik hier een positieve indruk achter te laten."

Kampetsis kwam in Griekenland uit in de jeugd van Olympiakos en Panathinaikos. Daarnaast maakte hij meerdere keren zijn opwachting in de verschillende nationale jeugdelftallen van Griekenland. In het seizoen 2017/2018 kwam hij uit voor Borussia Dortmund II. "Mijn periode bij Dortmund was qua leeftijd wellicht te vroeg voor me. Maar nu ben ik 22, heb meer ervaring en volwassenheid en ben klaar voor dit nieuwe buitenlandse avontuur", zo geeft de aanvaller aan.

Technisch directeur Joris Mathijsen stelt dat Willem II met Kampetsis een veelzijdige aanvaller in huis heeft gehaald. "Omdat we onze posities graag dubbel bezet willen hebben, waren we na het afscheid van Pavlidis op zoek naar een nieuwe spits. Argyris is een fysiek sterke en zeer doelgerichte aanvaller met veel diepgang en snelheid. Hij kan zowel met zijn linker- als rechterbeen scoren."