Barça zorgt voor 'verbijstering' met Deadline Day-verkoop: 'Uit de club getrapt'

Barça zorgt voor 'verbijstering' met Deadline Day-verkoop: 'Uit de club getrapt'

03-09-2021 11:32 Laatste update: 11:54
44

Emerson Royal is niet te spreken over FC Barcelona. Nog geen maand na zijn contractondertekening in Camp Nou werd de Braziliaanse vleugelverdediger op Deadline Day verkocht aan Tottenham Hotspur.

"Zijn gelimiteerde transfersom is 300 miljoen euro en we hopen dat hij nog vele jaren bij Barça speelt", zei clubpresident Joan Laporta op 2 augustus bij de presentatie van Emerson. Die woorden bleken weinig waard: de 22-jarige Braziliaan maakte minuten in de eerste drie competitiewedstrijden van het seizoen, maar werd deze week voor 25 miljoen euro verkocht aan Tottenham.

"Het was mijn droom om voor Barcelona te spelen", vertelt Emerson, die deze zomer volgens de afspraak voor negen miljoen euro overkwam van Real Betis, aan Marca. "Ik dacht ook dat de club graag wilde dat ik bleef. Zondag stond ik in de basis (tegen Getafe, red.) en de volgende dag werd ik wakker en ging ik rustig trainen. Toen kreeg ik al door dat Barcelona in onderhandeling was met Tottenham. Ze wilden me verkopen."

Emerson werd diezelfde dag nog opgetrommeld door de Barça-directie. "Ze zeiden dat de situatie van de club niet goed is en dat het beter is om te verkopen. Ik heb aangegeven dat het mijn intentie is om te blijven, omdat ik bij Barcelona wil spelen. Ik wíst dat ik zou slagen. Maar ze hebben me uit de club getrapt met mooie woorden."

Emerson krijgt de vraag of hij zich gebruikt voelt. "Gebruikt is niet het goede woord, maar de vorm deed me pijn. Ze hadden het anders kunnen doen. Er waren betere manieren om dit op te lossen. Achteraf is het duidelijk dat Barcelona bij mijn komst al wist dat ze me gingen verkopen", vertelt hij. "Mijn familie was verbijsterd toen ik het vertelde. We waren net een maandje in Barcelona."