Boadu lyrisch over Monaco-ploeggenoot: 'Hij is lief en helpt mij, vind ik mooi'

Boadu lyrisch over Monaco-ploeggenoot: 'Hij is lief en helpt mij, vind ik mooi'

04-09-2021 11:23
28

Myron Boadu maakte de afgelopen transferperiode de overstap van AZ naar AS Monaco. De jonge aanvaller hoopt bij de Monegasken veel te leren van spelers als Wissam Ben Yedder, maar moest wel even slikken toen hij voor de gehele selectie een liedje moest zingen.

Boadu denkt in gesprek met De Telegraaf terug aan zijn 'ontgroening' bij de Ligue 1-club. "Ik kende de jongens natuurlijk niet en moest een liedje zingen. Dat zijn niet de leukste dingen. Ik was zenuwachtig en heb voor een Nederlands liedje gekozen. Van rapper Frenna. Dat deed het goed, ze vonden het mooi, waardoor ik gelijk lekker in de groep lag. De jongens praten veel met mij, in het Engels nog. Als ik straks terug ben, ga ik Frans leren. Dat zie ik echt als een verrijking."

Boadu is niet de enige Nederlandse voetballer in Zuid-Frankrijk. Zo speelt Calvin Stengs dit seizoen voor OGC Nice. "Het is fantastisch dat hij zo dichtbij speelt, we wonen op twintig minuten rijden bij elkaar vandaan", vervolgt Boadu. "Ik zie Cal bijna nog vaker dan bij AZ, haha. En Justin Kluivert en Pablo Rosario zitten nu ook bij Nice. We hebben het goed met zijn vieren."

Met Ben Yedder heeft Boadu een goed voorbeeld in de selectie van Monaco. "Ik wilde echte concurrentie hebben, bij AZ speelde ik altijd. Ik kan veel leren van een fantastische voetballer als Ben Yedder. Een speler met wie ik voorin ook kan samenspelen. We gaan best veel met elkaar om. Hij is heel lief en helpt mij, dat vind ik mooi. Ik heb meegemaakt dat een spits mij niks gunde, maar zo is hij helemaal niet. Ikzelf trouwens ook niet. We hebben respect voor elkaar."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie