'Amateurclub Mbappé kan fluiten naar miljoenen door geklapte Real-transfer'

'Amateurclub Mbappé kan fluiten naar miljoenen door geklapte Real-transfer'

Gepubliceerd: zaterdag 4 september 2021 om 13:35za 04-09-2021 om 13:35

Doordat de miljoenentransfer van Kylian Mbappé naar Real Madrid is afgeketst, loopt het nietige AS Bondy een miljoenenbedrag mis. Als Mbappé was vertrokken bij Paris Saint-Germain, had de Franse amateurclub namelijk recht op een flinke opleidingsvergoeding.

Mbappé speelde tot de zomer van 2013 bij Bondy, waarna hij de overstap maakte naar AS Monaco. L'Équipe weet dat het clubje uit Parijs daardoor een opleidingsvergoeding van ruim twee miljoen euro zou hebben geïncasseerd bij een transfer van Mbappé.

De overstap van Mbappé naar Real heeft echter geen doorgang gevonden, waardoor Bondy voor nu ook met lege handen achter blijft. De kans is groot dat de rappe aanvaller komende zomer transfervrij alsnog naar Real gaat. Dat zou erg slecht nieuws zijn voor Bondy: de club kan dan namelijk fluiten naar de opleidingsvergoeding, omdat er geen transfersom wordt betaald.

Er was deze zomer veel te doen om de transfer van Mbappé. Real Madrid zou meerdere biedingen op tafel hebben gelegd bij Paris Saint-Germain. Het hoogste aanbod bedroeg naar verluidt meer dan 200 miljoen euro. PSG ging echter niet akkoord.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws