Catic aangemoedigd met brommergeluiden: 'Bij PSV werd ik 'Bosnian Bullet' genoemd'

Catic aangemoedigd met brommergeluiden: 'Bij PSV werd ik 'Bosnian Bullet' genoemd'

05-09-2021 15:32
7

Amar Catic speelde tijdens het vorige Eredivisie-seizoen geen hoofdrol bij ADO Den Haag, maar is in de Keuken Kampioen Divisie een bezienswaardigheid. De Haagse supporters beginnen het Tilburgs-Bosnische loopwonder in hun hart te sluiten.

Catic is razendsnel, ligt snel op topsnelheid, heeft veel uithoudingsvermogen én loopt op elke bal. "In mijn ogen weet je pas of het een goede of een slechte pass was als de bal buiten het speelveld is. Zo lang de bal binnen de lijnen is, ga ik erachteraan en houd ik hoop dat het kwartje de goede kant op valt", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. De aanvaller wijst op de uitwedstrijd tegen FC Volendam, toen hij na één van zijn karakteristieke acties een rode kaart van doelman Filip Stankovic afdwong. ADO boog vervolgens een 1-0 achterstand om in een 1-3 zege. "Dat was een kantelpunt in de wedstrijd."

Inmiddels zijn er in Den Haag regelmatig brommergeluiden te horen als Catic weer eens aanzet. "Lachen toch", vindt de hoofdrolspeler. "Bij mijn vorige club PSV noemde fysiotherapeut Toine Leijnse me 'the Bosnian Bullet'. Dat beeld van die brommer is erg sterk; dat ziet iedereen meteen voor zich."

ADO is wisselvallig aan zijn Keuken Kampioen Divisie-seizoen begonnen: de degradant won twee keer, verloor twee keer en moet nog altijd vrezen voor drie punten in mindering. Zondag kan men echter de aansluiting met de bovenste clubs hervinden, als er thuis wordt gewonnen van FC Eindhoven. "Ik zal de brommer alvast starten", kondigt Catic aan.