'Zei Van Gaal echt dat ik werd uitgenodigd omdat ik de beste was bij Jong Oranje?'

'Zei Van Gaal echt dat ik werd uitgenodigd omdat ik de beste was bij Jong Oranje?'

Gepubliceerd: woensdag 8 september 2021 om 11:17wo 08-09-2021 om 11:17

Laatste update: woensdag 8 september 2021 om 15:46wo 08-09-2021 om 15:46

Quinten Timber, de tweelingbroer van Jurriën Timber, beleefde een bijzondere week. De FC Utrecht-middenvelder mocht zich voor het eerst bij Jong Oranje melden, terwijl hij een halve week later al bij Louis van Gaal op het veld stond. Hij hoopt na een eenmalige uitnodiging in beeld te blijven bij het 'grote' Oranje.

"Die uitnodiging kwam nogal onverwachts, maar ik heb ervan genoten", erkent Timber tegenover ESPN. Tijdens een groot partijspel kwam Van Gaal een middenvelder tekort, waardoor Timber na onderling overleg tussen Erwin van de Looi en Van Gaal eenmalig mocht aansluiten bij het Nederlands elftal. "Zei Van Gaal echt dat ik werd uitgenodigd omdat ik de beste was bij Jong Oranje?", vraagt de twintigjarige Utrechter zich af.

"Het ging op zich ook wel lekker bij Jong Oranje. Hopelijk mag ik me binnenkort weer bij het grote Oranje melden. Dat is wel mijn streven." Timber debuteerde dinsdag voor Jong Oranje in de wedstrijd tegen Jong Moldavië (3-0). Blij met zijn debuut is hij zeker, al blijft hij kritisch. "We hebben wel leuk voetbal laten zien, maar we kunnen nog beter en hadden vaker moeten scoren."

Timber was één van de vijftien debutanten in de selectie van Van de Looi. Dat betekent dat er vijftien liedjes gezongen moesten worden. Of het bij Timber goed ging? "Bij mij ging goed hoor", zegt hij lachend. "Ik ging als eerste en zette zo de toon."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws