De Ligt vol lof: 'Eén van de meest professionele spelers die ik ooit heb ontmoet'

De Ligt vol lof: 'Eén van de meest professionele spelers die ik ooit heb ontmoet'

09-09-2021 06:51 Laatste update: 07:06
47

Dusan Tadic is woensdagavond uitgeroepen tot Eredivisie Speler van het Jaar 2020/2021. Matthijs de Ligt en Marko Pantelic hebben mooie woorden over voor de Servische aanvoerder van Ajax.

Tadic veroverde het afgelopen seizoen de landstitel en de KNVB Beker met Ajax. Met zeventien goals en twintig assists in deze competities had de 32-jarige linksbuiten een groot aandeel in het succes van de Amsterdammers. Hij kreeg van zijn mede-aanvoerders meer stemmen dan Davy Klaassen, Steven Berghuis en Giorgos Giakoumakis.

Op het podium kreeg Tadic een videoboodschap van De Ligt te zien. "Je hebt het verdiend", zei de oud-Ajacied, die twee jaar geleden naar Juventus ging. "Je bent een geweldige speler en een geweldige aanvoerder. Bovenal ben je een fantastisch mens. Ik heb heel veel van je geleerd. Je bent één van de meest professionele spelers die ik ooit heb ontmoet in de voetballerij. Iedereen bij Ajax houdt van je."

Pantelic
Tadic werd ook toegesproken door Pantelic, landgenoot en voormalig publiekslieveling in de Johan Cruijff Arena. "Dusan, je bent niet alleen een fantastische speler, maar je bent ook een goede jongen en een echte leider. De mensen binnen Ajax zien dat en ik hoop dat je nog heel lang gelukkig bent bij Ajax. Ik wens je nog heel veel succes toe bij deze prachtige club en ik hoop dat je nog veel meer prijzen gaat winnen in de komende jaren."