Breaking news

Van de Ven doet zijn verhaal: 'Weinig mensen weten wat er nou écht speelde'

Ajax-aanvoerder Tadic verkozen Speler van het Jaar in de Eredivisie

Ajax-aanvoerder Tadic verkozen Speler van het Jaar in de Eredivisie

Gepubliceerd: woensdag 8 september 2021 om 21:40wo 08-09-2021 om 21:40

Dusan Tadic is woensdagavond uitgeroepen tot Eredivisie Speler van het Jaar 2020/2021. De Servische aanvaller van Ajax ontving de meeste stemmen van zijn mede-aanvoerders.

Tadic veroverde het afgelopen seizoen de landstitel en de KNVB Beker met Ajax. Met zeventien goals en twintig assists in deze competities had de 32-jarige linksbuiten een groot aandeel in het succes van de Amsterdammers.

Naast Tadic waren ook ploeggenoten Davy Klaassen en Steven Berghuis, vorig seizoen nog actief voor Feyenoord, en Eredivisie-topscorer Giorgios Giakoumakis, die VVV-Venlo inmiddels heeft verruild voor Celtic, nog in de race voor de prijs. Aanvankelijk waren er twintig spelers genomineerd op basis van meer dan zestig verschillende statistieken, die aansloten bij hun positie. Ook de uitslag van de Man of the Match-verkiezing van ESPN was een factor.

Naast de Speler van het Jaar maakte ESPN woensdag ook de Eredivisie O21 Speler van het Jaar, het mooiste Doelpunt van Jaar en de Scheidsrechter van het Jaar bekendgemaakt. Daarnaast ontving Arjen Robben zijn Eredivisie-oeuvreprijs.

Senesi en Kuipers
Gravenberch werd al verkozen tot talent van het jaar, terwijl Feyenoord-verdediger Marcos Senesi het mooiste doelpunt maakte met zijn omhaal tegen ADO Den Haag. De inmiddels gestopte Björn Kuipers was de beste arbiter.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws