Overmars haalt zeldzame 'publieksspeler' naar Ajax: 'Kamaldeen is wat verder'

Overmars haalt zeldzame 'publieksspeler' naar Ajax: 'Kamaldeen is wat verder'

09-09-2021 09:19 Laatste update: 09:22
Eredivisie 70 Reacties

Marc Overmars is 'achteraf' heel blij met de keuze van Ajax voor Mohamed Daramy. De Deense aanvaller kwam in de laatste week van de transferperiode over van FC Kopenhagen, nadat Kamaldeen Sulemana na lang wachten voor Stade Rennes koos.

"We dachten dat David Neres weg zou gaan, dus we zochten nog naar een talent dat we dit jaar konden brengen", vertelt Overmars aan Ajax TV. De directeur voetbalzaken kwam Daramy op het spoor bij Kopenhagen. "Hij is een speler met snelheid en een actie. Een echte publieksspeler. Maar hij zal tijd nodig hebben om hier te wennen."

Dat Daramy 'fysiek sterk' is, aldus Overmars, is een voordeel. "We hebben dus hoge verwachtingen, maar aan de andere kant krijgt hij alle tijd. Kamaldeen (Sulemana, red.) is wat verder in zijn ontwikkeling, maar vind maar eens zulke spelers die betaalbaar en haalbaar zijn. Daar zijn er niet zo heel veel van. Achteraf ben ik eigenlijk heel blij met deze keuze."

Danilo
Daramy is gehaald voor de vleugels, maar kan bij hoge nood ook in de spits uit de voeten. Op dit moment is Danilo Pereira de stand-in van eerste keus Sébastien Haller. Overmars: "Hoe belangrijk Danilo kan zijn? Dat weet je nooit, maar in de zestien is er haast geen betere spits dan hij. We zeggen weleens: hij heeft het Huntelaar-gevoel. We proberen zijn contract te verlengen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s