Overmars weigert Ajax-vertrekker te vergeten: 'Ik zou hem graag terugzien'

Overmars weigert Ajax-vertrekker te vergeten: 'Ik zou hem graag terugzien'

Gepubliceerd: woensdag 8 september 2021 om 11:46wo 08-09-2021 om 11:46

Laatste update: woensdag 8 september 2021 om 12:04wo 08-09-2021 om 12:04

Marc Overmars hoopt dat Brian Brobbey niet zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. De negentienjarige spits verruilde Ajax deze zomer voor RB Leipzig, iets wat de directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club niet lekker zit.

"Wij hebben één spits en bij RB Leipzig lopen er vijf, zes rond. Daar denk je dan weleens aan", zegt Overmars in gesprek met Ajax TV. "Maar het is zijn keuze geweest. Toch heb ik altijd in mijn achterhoofd: die komt nog wel een keer terug. Iedereen binnen Ajax heeft nog contact met hem. Ik hoop dat het hem goed gaat en zou hem graag terugzien in de toekomst."

"Vorig jaar zijn vier jongens doorgebroken: Ryan Gravenberch, Jurriën Timber, Devyne Rensch en Brobbey", vervolgt de Ajax-directeur, die het 'een prachtig groepje' noemt. "Daar genoot ik van. Ze werden elke week belangrijker en gingen een rol spelen in de toekomst van Ajax. Dat het (met Brobbey, red.) niet gebeurt, is spijtig. Maar het is ook de wereld waarin we leven."

Dat Brobbey relatief laat de kans kreeg in de hoofdmacht bij Ajax, is volgens Overmars verklaarbaar: de spits moest van ver komen. "Hij was er fysiek helemaal niet klaar voor. Dat hebben we echt moeten opbouwen. Hij ziet er heel sterk uit, maar conditioneel was het niet zo geweldig."

"Het is jammer dat hij een hersenschudding kreeg (in december, red.), want op dat moment was hij eigenlijk een vaste basisspeler geworden." Overmars haalde vervolgens Sébastien Haller voor een recordbedrag - 22,5 miljoen euro - naar Amsterdam. "Of ik iets anders had moeten doen? Je leert altijd, maar misschien heb ik wel te veel geduld gehad."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws