Koeman: Het is een groep spelers die niet stil is, dat zegt Van Gaal nu ook

Koeman: "Het is een groep spelers die niet stil is, dat zegt Van Gaal nu ook"

12-09-2021 14:32
18

Ruim een jaar na zijn vertrek uit Zeist volgt Ronald Koeman de verrichtingen van het Nederlands elftal nog op de voet. De trainer van FC Barcelona zag de EK-missie deze zomer mislukken onder opvolger Frank de Boer.

Oranje werd in de achtste finale geëlimineerd door Tsjechië, waarna De Boer opstapte. Inmiddels is het Nederlands elftal opgebloeid onder de vleugels van Louis van Gaal. Ook Koeman ziet een groot verschil. "Het is extra pijnlijk om te zien wat we zagen tijdens het EK en nu dit tegen Turkije (6-1, red.). Ik ben daar niet bij geweest, maar ik denk wel dat iedereen duidelijkheid nodig heeft binnen een team", reageert Koeman bij de NOS.

Hoewel hij benadrukt dat trainers van cruciaal belang zijn, wil Koeman niet alleen met de beschuldigende vinger naar De Boer wijzen. "Dat ligt ook bij de spelers. Ik vind niet dat je in dit geval De Boer de schuld van alles kunt geven. Het is een groep spelers die niet stil is, dat zegt Van Gaal nu ook. Zij hebben een mening en komen met argumenten. Uiteindelijk is het tijdens het EK ook slecht geweest door de spelers."